Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Bort med bøvlet Brian Mikkelsen

En opfordring til alle selvstændige

Keith FobianLedigheden er skudt i vejret, også i Dana, hvor den er tredoblet på blot halvandet år. En ting er, at gode virksomheder må lukke, men lige så galt er det, at arbejdskraft går til spilde og går på dagpenge. Som minister for a-kasserne og jobcentrene har beskæftigelsesminister Inger Støjberg derfor åbnet en sjælden mulighed for, at enhver kan komme til orde - og foreslå forenklinger i job-indsatsen.

Det initiativ bakker Dana op - og vi gør mere end det. Vi har nemlig opfordret alle vores medarbejdere og medlemsvalgte i Dana til at spille ud med forslag til forbedringer - og nu opfordrer vi alle Danas medlemmer til også at skrive direkte til Inger Støjberg på www.vækmedbøvletinger.dk med forslag til forenklinger af job-indsatsen.

Udfordringen fra ministeren er, "Hvordan får vi de ledige i arbejde hurtigt og lettest?" Alt, hvad der kan gøres, skal gøres. 

Grib bolden, Brian….

Vi synes faktisk, Ingers initiativ fortjener en videre udbredelse, og foreslår erhvervets minister - Brian Mikkelsen - at invitere lige så åbent til dialog.

Erhvervsministeren er jo en lige så central minister for Danas medlemmer, som beskæftigelsesministeren, og han udtaler i et interview her, at regeringen vil arbejde videre med at forenkle det administrative bøvl, virksomhederne oplever som særligt irriterende, og give både den nystartede iværksætter og den etablerede håndværker bedre muligheder for at vokse sig større.

Et andet sted siger erhvervsministeren, at: "Danmark skal fortsat være blandt de tre lande i Europa med de laveste administrative byrder. Derfor vil vi blandt andet fortsætte med at sende de såkaldte byrdejægere ud i virksomhederne, så vi kan sætte ind dér, hvor det er mest efterspurgt af erhvervslivet."

Men ville det ikke være forfriskende at få nogle helt konkrete direkte bud fra de selvstændige selv på, hvordan vi får flere til at starte egen virksomhed - og til, hvordan virksomhederne bliver levedygtige? Derfor foreslår vi en www.bortmedbøvletbrian.dk.

Dana har gennem årene haft sådan en runde med de skiftende erhvervsministre, og nu håber vi, at det vil lykkes for denne minister at få skabt det erhvervsklima, der vil få erhvervslivet til at trives, så færrest mulige får brug for dagpenge fra Dana.

Med venlig hilsen

Keith Fobian

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her