Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Rentesatser - råd om forrentning og gebyr ved inddrivelse af tilgodehavende

Den forrentning, en virksomhed kan kræve af forbrugere, tager udgangspunkt i Nationalbankens udlånsrente med et fast tillæg på 7 %.

Nationalbankens udlånsrente, p.t. 2,75 % (April 2006)
+ et tillæg på 7,00 %
Morarente i alt 9,75 %

Forrentning allerede fra forfaldsdagen

Du kan opkræve forrentning af virksomhedens tilgodehavende allerede fra forfaldsdagen. Kravet om det såkaldte rentepåkrav er bortfaldet, og det betyder højere rentebetalinger fra skyldnere. Det er derfor væsentligt, at du sørger for at fastsætte en forfaldsdag i alle fakturaer, ligesom du bør rette betalingsbetingelserne til i salgs- og leveringsbetingelser.

Hvis forfaldsdatoen ikke er fastsat i forvejen, påløber der morarente 30 dage efter den dag, du har afsendt eller fremsat en betalingsanmodning, for eksempel i form af en faktura.

I erhvervsforhold kan du angive en renteprocent i salgs- og leveringsbetingelserne på 2-2,5 % pr. måned. Denne rentefod bør du også anføre på fakturaen. Husk at angive forfaldsdagen tydeligt, så du kan kræve renter fra forfaldsdagen. Husk også, at hvis debitor ikke skriver under på en aftale om en bestemt rentesats, kan du kun holde den gældende, hvis du kan bevise, at det er sædvane mellem dig og debitor at bruge denne rentesats.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her