Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Sikkerhedsorganisation

Sikkerhedsgruppe/sikkerhedsudvalg

Hvis der er mere end 10 medarbejdere i din virksomhed, har du pligt til at etablere en sikkerhedsgruppe. Er der mere end 20 medarbejdere skal du etablere et sikkerhedsudvalg - opgaverne er de samme, og for nemheds skyld omtales de herefter som sikkerhedsorganisation.

Tanken bag en sikkerhedsorganisation er, at virksomheden selv kan løse sikkerheds- og sundhedsspørgsmål i et samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Sikkerhedsorganisationen skal kontrollere arbejdsmiljøforholdene og rådgive virksomhedens ledelse om, hvordan forholdene kan forbedres samt deltage i planlægningen vedrørende sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen. Sikkerhedsgruppen skal involveres i udarbejdelse af APV og skal påtegne APV"en, når den er udfyldt.

Du skal som arbejdsgiver være opmærksom på, at sikkerhedsgruppens rolle begrænser sig til dialog- og rådgiverfunktion over for dig som arbejdsgiver, og at det er virksomheden og dig som arbejdsgiver, der i sidste ende har ansvaret for, at det er de rigtige beslutninger, der træffes.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her