Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Installer en firewall

Hvis du har en bredbåndsforbindelse, hvor du altid er på, er der risiko for, at virksomhedens computernetværk tilfældigt undersøges af udefrakommende - hackere. Når de først finder en gyldig computeradresse, forsøger de at udnytte sårbarheder i softwaren og dechifrere adgangskoder for at opnå adgang til dit netværk og endeligt til individuelle maskiner og alt på dem.

Grundlæggende trin til beskyttelse

Som en voldgrav rundt om en borg kan en firewall blokere udefrakommende personer fra at få adgang til dit private netværk. Der findes to grundlæggende typer firewalls:

  1. Hardwarefirewalls blokerer al trafik mellem internettet og netværket, der ikke eksplicit er tilladt. Du kan f.eks. konfigurere en firewall, så den accepterer visse typer e-mails og webtrafik, men afviser alle andre typer. Disse firewalls kan også skjule adresserne på computerne bag din firewall, hvilket gør de individuelle computere på netværket usynlige for udefrakommende personer. Det er muligt, at der er en firewall integreret i den router eller det DSL-/kabelmodem, internetudbyderen leverer
  2. Softwarefirewalls, f.eks. Windows Firewall, der er indbygget i Windows XP Professional med SP2. I forbindelse med Windows XP med SP2 er firewall'en aktiveret som standard. Det betyder, at forbindelserne, herunder LAN-forbindelser (traditionelle og trådløse), opkaldsforbindelser og VPN-forbindelser (Virtual Private Network), som standard er beskyttet af Windows Firewall

Hvis du ikke har Windows XP, kan du købe en kommerciel softwarefirewall. ZoneLabs, McAfee og Symantec sælger alle firewallprodukter.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her