Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Beskyt mod virus

Virus, orme og trojanske heste er skadelige programmer, der "inficerer" computeren. Ofte sendes de med e-mails og aktiveres ved, at du åbner den vedhæftede programfil. Nogle former for virus sletter eller ændrer filer, andre forbruger computerens ressourcer. Nogle giver uvedkommende personer adgang til dine filer. En af de mere ondskabsfulde egenskaber i disse virus er, at de kan kopiere sig selv. En virus kan hente e-mailadresser fra en liste over kontaktpersoner og sende sig selv til de pågældende adresser. Inficerede computere kan sprede virus i hele virksomheden og medføre langvarig nedetid og alvorlige datatab. Du risikerer også at inficere computerne hos de klienter og kunder, du kommunikerer med via e-mail.

Grundlæggende trin til beskyttelse

  • Installer antivirussoftware
    Du bør have installeret antivirusbeskyttelse på alle dine stationære og bærbare computere. Et antivirusprogram fungerer på den måde, at programmet scanner indholdet i indgående e-mails og filer, som allerede findes på computeren, og leder efter virussignaturer. Hvis programmet finder en virus, slettes den eller sættes i karantæne. Da der hver måned frigives hundredvis af forskellige virus, skal alle antivirusprogrammer opdateres regelmæssigt med de nyeste signaturdefinitioner, så programmet kan fange de nyeste virus. Prøv at finde programmer, der automatisk henter de nyeste definitioner og programmer på internettet. Her følger nogle links til antivirusprogrammer fra nogle af de mere velkendte producenter af sikkerhedsprogrammer:

Links:

 

  • Åbn aldrig mistænkeligt udseende filer.
    Sørg for, at alle medarbejdere forstår, at de skal slette - og ikke åbne - filer, der er vedhæftet en e-mail fra en kilde, der er ukendt, mistænkelig, eller som der ikke er tillid til

Brug sikkerhedsfunktioner til e-mails

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her