Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

IT: Levering og support

Den virkelige test af, hvor effektivt din virksomhed bruger IT sker, når du skal implementere nye systemer. For at høste alle de fordele du har identificeret, skal alle benytte systemet effektivt. Her er ledelse, forandringsstyring, implementering og support afgørende.

Implementering af IT-systemer kræver detaljeret planlægning og ledelse. En leverandør vil typisk tilbyde en form for projektledelse under implementeringen. Pas på, det ikke bliver en god undskyldning for ikke selv at deltage aktivt. Hvis ikke du og din virksomhed tager del i implementeringsprocessen, risikerer du, at det hele kører af sporet. Du skal have stram styring af din organisation og leverandøren, så alle parter lever op til deres forpligtelser.

Leverandøren tager sig ofte af selve installationen af systemet. Har du en intern IT-afdeling, skal den involveres, så de kan supporte efterfølgende. Det er vigtigt at overvåge, at installationen lever op til de specifikationer, der er aftalt. Al hardware og alt netværksudstyr skal leveres, og al software skal installeres. Som en del af softwareinstallationen, skal alle de output, som systemet skal levere, sættes op og være klar til at køre. Det kan være ugentlige salgsrapporter eller månedlige debitorrapporter.

Nogle systemer kræver meget omfattende træning, mens andre er mere ligetil at lære at bruge. Dette er vigtigt at tage med i overvejelserne.

Undervisning er helt essentiel, for at alle medarbejdere kan betjene systemet. Du bør løbende informere om projektet og sikre dig, at alle forstår fordelene for virksomheden og sig selv.


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her