Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Få IT til at spille sammen med forretningen

For at identificere det eller de IT-systemer, der kan understøtte og tilføre værdi til din virksomhed, kan du - med udgangspunkt i dine overordnede mål - kortlægge din virksomheds måde at gøre tingene på og opstille delmål på de væsentligste funktionsområder.

Eksempelvis:

  • Organiseringen af de funktionsområder der understøtter din overordnede målsætning. For eksempel økonomiafdelingen, salgsafdeling osv.
  • Delmål for hvert funktionsområde der bidrager til det samlede resultat. Hvis dit mål er, at du vil kunne ekspedere en ordre på 48 timer, skal du sætte delmål for hvert af de områder, der vil gøre slutmålet muligt: Salg, ordrebehandling, lagerstyring, distribution osv.
  • Du kan derefter sætte et målbart niveau, du ønsker at nå på hvert funktionsområde

For at samle al den information, du behøver, kan du:

  • Identificere de vigtigste aktiviteter, der bidrager til den overordnede målsætning inden for hvert funktionsområde, du har identificeret
  • Kortlæg, hvilken information der er nødvendig for at gennemføre aktiviteten
  • Undersøg, om dele af kommunikationen/databehandlingen kan standardiseres eller automatiseres. Måske kan du bruge en skabelon til dine breve og automatisk indsætte navne og adresser. Det kan også være, at du kan lave dine fakturaer automatisk ved at kombinere leveringsvilkår med priser.

Hele denne gennemgang vil give dig overblik over, hvilke IT-systemer, der bedst understøtter din forretning.

Næste skridt er at afgøre, hvilken type IT du behøver for at få det hele til at virke sammen.
Du skal nu lave din IT-strategi. En langsigtet plan der beskriver, hvorfor og hvordan din virksomhed vil bruge IT til at opnå de forretningsmæssige målsætninger.


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her