Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Lav et udkast til dit websted

Når du har fået en fornemmelse af dit websteds karakter og formål, skal du bruge blyant og papir - eller et tegneprogram på computeren - til at lave et udkast til webstedet og sidelayoutet.

Webstedets layout

Webstedets layout fungerer som en visuel ramme for, hvilke sider du vil inddrage i opbygningen af dit websted, og hvilke sider du vil oprette hyperlinks imellem. Forsøg at oprette en struktur med et logisk forløb, som kunderne og de besøgende kan genkende. Tegn små kasser på siderne og tilføj streger med pile, som illustrerer de forskellige hyperlinks mellem siderne. Mange webdesignere bruger en hierarkisk struktur til opbygning af webstedet, så hjemmesiden ligger øverst, mens andet og tredje niveau er placeret derunder.

Sidelayout

Tegn et layout, som viser strukturen for en side på dit websted. Mens indholdet skifter fra side til side, skal denne grundlæggende struktur fungere som skabelon for alle sider på webstedet. Hvis du benytter et standardiseret layout, sikrer du, at de besøgende ikke farer vild på webstedet. Vigtige overvejelser mht. dit layout kan f.eks. være, hvor du skal placere navigationslinks til andre sider, og om du skal benytte de samme farve-, skrifttype- og grafikskemaer, som du har anvendt i andet markedsføringsmateriale. Se igen på andre websiders layout for at beslutte dig for den løsning, du synes fungerer bedst.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her