Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Leverandørfinansiering

ideopreti gang

En nærliggende mulighed, som man altid skal undersøge, er leverandørfinansiering eller leverandørkredit. Sælger du andres produkter, vil du ofte kunne forhandle betalingsbetingelser og måske tilskud til andre omkostninger f.eks. markedsføring.

Leverandørfinansiering er ofte finansieringsformen, alt for få er opmærksomme på. Dine leverandører er tit meget mere interesseret i dig som afsætningskanal, end bankerne er for dig som kunde. Den situation kan få leverandøren til at give dig gunstige finansieringsvilkår. Du er ofte i en situation, hvor du kan stille krav om, at dine leverandører hjælper med finansiering mod at du sælger deres produkter.

Leverandørfinansiering kan tage mange forskellige former. Den kan være, at leverandøren skaffer finansiering på kunstige lånebetingelser, det kan også være, at leverandøren blot hjælper med et tilskud til din markedsføring.
Det mest normale er at forhandle betalingsbetingelser med leverandøren. Hvis du har længere kredit hos dine leverandører, end dine kunder har hos dig, giver det dig en form for gratis lån. På den måde kan du måske også minimere dit behov for fremmedfinansiering.

I tilfælde hvor du vælger at betale kontant til en leverandør, bør du forsøge at opnå kontantrabat. Leverandøren har altid en risiko forbundet med en debitor. Hvis du eliminerer den risiko, bør du få en del af værdien.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her