Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Finansiering for egne penge

ideopreti gang

Når du starter virksomhed, vil du næsten altid selv skulle bidrage økonomisk. Det er faktisk næsten umuligt at låne fra en bank eller tiltrække investorer, hvis du ikke i et eller andet omfang selv kan bidrage til finansieringen. På den måde understreger du, at du selv tror på forretningen og vil tage del i risikoen.

Vælger du 100 % egenfinansiering, kommer du hurtigt i gang og står kun til regnskab over for sig selv. Andre gange er det den eneste mulighed, fordi man ikke kan overbevise andre om, at virksomheden er investeringen værd.
Den letteste vej er naturligvis, hvis du selv har en formue. Er det ikke tilfældet kan du overveje en eller flere af følgende muligheder:

  • Pantsætte eller belåne ejendom
  • Låne penge i dit netværk
  • Få et lån uden sikkerhed
  • Sælge ejendom eller andre aktiver

Du skal nøje gennemtænke, hvordan du rejser egne midler. Hvis du for eksempel bruger kassekredit til langsigtede omkostninger, bliver fornøjelsen dyr. Mange forsøger at låne dyre penge i banken, i stedet for måske at belåne friværdi i deres bolig til langt lavere rente. Lad være med at sætte dig for hårdt. Hvis du låner for meget, har du måske ikke råd til at føre en ordentlig tilværelse ved siden af din virksomhed.

Fordele ved egenfinansiering

Ren egenfinansiering giver langt mere kontrol over din virksomhed end nogen anden finansieringsform. Investorer i både fremmedkapital og egenkapital vil ofte forsøge at få indflydelse i virksomheden. Det kan være, at investoren vælger at trække sin støtte eller kræver et urimeligt højt afkast på investeringen.

Ulemper ved egenfinansiering

Risikoen er stor, hvis du selv står for finansieringen. Hvis din virksomhed ikke lykkes, kan du tabe alt, hvad du ejer - også hus og hjem. Bare det faktum, at du skylder pengene, kan være et stort pres for dig og din familie.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her