Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Årsregnskab

ideopreti gang

Alle virksomheder har pligt til at bogføre deres indtægter og udgifter og udarbejde et regnskab. Regnskabet skal være sikret mod tyveri, brand o.l. og opbevares i fem år.

Kravene til årsregnskabet er forskellige for personligt ejede virksomheder og selskaber. Personligt ejede virksomheder har kun pligt til at aflægge et skattemæssigt regnskab, mens selskaber skal aflægge en årsrapport.

Som selvstændig skal du føre løbende regnskab over alle indtægter og udgifter i virksomheden. På den måde får du ikke blot et godt overblik over økonomien i din virksomhed, men sikrer også at du ikke glemmer eller overser noget, når du ved regnskabsårets afslutning skal lave dit årsregnskab til SKAT.

Som selvstændig er det nemlig din pligt at udarbejde et regnskab, der viser alle de økonomiske aktiviteter, dit firma har haft i løbet af året. Årsregnskabet skal laves på en sådan måde, at SKAT kan se, hvordan du har beregnet overskuddet i dit firma.

Årsregnskabet skal som minimum indeholde:

Årets salg/omsætning
- (minus) virksomhedens udgifter
= Virksomhedens overskud

Hvis du driver en enkeltmandsvirksomhed, er overskuddet din løn, og det er den, du skal betale skat af.

Regnskabet skal dokumenteres
Du skal føre dit regnskab løbende, og du skal dokumentere dine indtægter og udgifter med bilag, dvs. fakturaer, regninger, lønsedler, kontoudtog mv.

Bilagene skal gemmes i fem år. Det er dit ansvar, at regnskabet er i orden, men du må selvfølgelig gerne få andre til at lave det for dig.

Når du bogfører dine bilag løbende, sikrer du også, at du ved nøjagtigt, hvor meget du skal betale i moms.

Hvordan dokumenterer jeg mit regnskab?
Hvis du ikke allerede har et regnskabsprogram, bør du anskaffe dig et. Med et regnskabsprogram kan du på en nem og sikker måde holde styr på din virksomheds løbende transaktioner.

Sidst opdateret: 09-12-2015

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her