Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Detailsalg

ideopreti gang

Hvis du arbejder med detailsalg, så er det en god ide at undersøge de teknikker, som supermarkeder anvender for at få folk til at blive længere og bruge flere penge. De indebærer:

  • Layout og indretning - du kan fremme impulskøb ved at stille varer såsom slik eller almindelige produkter nær kassen eller i hver sin ende af forretningen
  • Reklamefremstød inden for egne døre - f.eks. bannere og skilte, der promoverer specialtilbud eller nye produkter, kan placeres rundt om i butikken
  • Ekstra nedsatte varer. Meget nedsatte varer bør placeres lige ved siden af dyre varer (hvis kunderne synes, de har gjort en god handel, er det mere sandsynligt, at de vil bruge lidt ekstra på en anden vare)
    Tre for to - det er brugbart, hvis dine samlede indtægter eller din gevinstmargen retfærdiggør det, eller hvis du bruger tilbuddet på samme måde som ekstra nedsatte varer
  • Prissætte varer og produkter ved skæve beløb - det er en helt almindelig taktik at sælge varer for f.eks. 199 kr. frem for 200 kr.

Få detailbutikker til have din vare på lager

Hvis du sælger dine produkter gennem andres butikker, bør du overveje, hvordan du kan få butikkerne til at sælge dit produkt og samtidig give dine produkter en fremtrædende og synlig plads i butikken.
Det kan meget vel være en god investering at afdække en bestemt butiks behov og målgrupper. Hvis du kender butikkens behov, kan du bedre fortælle indkøberen eller ejeren af butikken, hvordan butikken vil få gavn af at sælge dine produkter, og hvordan dine produkter adskiller sig fra de andre produkter, som allerede sælges i butikken.

Det er usandsynligt, at en detailbutik kun vil være interesseret i at høre om, hvor godt dit produkt sælger. Du bør også fokusere på, hvordan dit produkt passer sammen med de øvrige produkter, som butikken ellers sælger, og på hvor hurtigt du kan levere flere varer.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her