Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
VÆKSTEVENTYRER
Learningbank
Stine Schulz

Stine Schulz er iværksætteren bag Learningbank, som er en fremadstormende softwarevirksomhed og et digitalt læringsbureau. Virksomheden betjener bl.a. Røde Kors, Telia, McDonald’s, Danske Bank og Novo Nordisk med digital styring af HR, digitale læringsspil og kompetenceudvikling. På under to år har Learningbank nået et resultatmæssigt breakeven, og virksomheden fortsætter med at vokse takket være Stines smittende visioner om at sætte mennesker og læring i centrum i alle brancher og sektorer. I en verden hvor konkurrencen om kompetencer og eksekvering skærpes konstant, har Stine Schulz skabt et koncept med et enormt potentiale. Konceptet er baseret på filosofien om, at mennesker, som udvikler sig selv og deres færdigheder, også viser større engagement og skaber bedre resultater.

learningbank.dk


Aiayu
Maria Møgelberg Glæsel, Maria Høgh Heilmann & Marie Worsaae

Gazellevirksomheden Aiayu har formået at forene et stærkt og bæredygtigt koncept, der fokuserer på design og høj kvalitet med en høj kontinuerlig vækst de seneste år. Den danske designvirksomhed med Maria Glæsel, Maria Heilmann og Marie Worsaae i spidsen har lige fra begyndelsen haft en klippefast tro på, at det kan betale sig at producere under ansvarlige og bæredygtige forhold - ikke kun moralsk, men også på bundlinjen. Aiayu arbejder udelukkende i de kvalitetsmaterialer, der findes i deres nøje udvalgte produktionslande. Virksomheden blev etableret som led i et Danida projekt i 2005 i Bolivia, målet var at komme med deres bud på en moderne og etisk virksomhedsdrift. I dag skaber Aiayu jobs, vækst og optimisme i Danmark og lokalt i de lande, hvor de producerer deres produkter. Aiayu har været blandt de nominerede til Gazelleprisen i 2014, 2015 og 2016. Med deres kompromisløse vision om at drive en bæredygtig virksomhed med en sort bundlinje, står stifterne som lysende rollemodeller for iværksættere og vækstvirksomheder på tværs af alle brancher.

aiayu.com


Reform
Michael Andersen & Jeppe Christensen

Michael og Jeppe står bag designvirksomheden Reform, der har revolutioneret køkkenbranchen. Reform samarbejder med nogle af de førende arkitekter og designere, såsom Bjarke Ingels Group, Henning Larsen Architects og Norm Architects om at tilbyde arkitekttegnede fronter til dine IKEA-elementer – til en pris, hvor de fleste kan være med. Reform har showroom i København, og i begyndelsen af 2017 åbner virksomheden op for showrooms i NYC og Berlin. I 2017 lancerer Reform nye samarbejdspartnere, der har designet fronter til andre af IKEA's elementer, fx stue og bad. Visionen er (også) at gøre virksomheden til en online platform. Med online salg visker Reform landegrænserne ud og sælger til det meste af verden. Ved udgangen af 2016 forventer Reform at runde en omsætning på 10 millioner kr, hvilket er en stigning på knap 300 % ift. året før. Reform forventer, at omsætningen bliver fordoblet i 2017 – og året efter forventes en omsætning på minimum 40 millioner.

reformcph.com


Tradono
Mads Aarøe Mathiesen, Martin George Suhr Madsen, Rasmus Hovøre Andersen & Nicklas Skov Pape

Mads, Martin, Rasmus og Nicklas er folkene bag Tradono, som lancerede deres digitale loppemarked i oktober 2014. Tradono er trods store etablerede spillere i branchen blevet markedsledende på Female Fashion-kategorien i 2016. På kun ét år har Tradono oplevet en eksponentiel vækst af brugere på 815%. Loppemarkeds-app’en har i den grad udfordret de eksisterende koncepter indenfor brugtsalg, og med et fokus på en større og bredere målgruppe har 2016 været et skelsættende år. Tradono har stor succes i Danmark, Schweiz, Holland og senest Belgien.

tradono.dk


Realm
Brian Munkholm, Alexander Stigsen & Bjarne Christiansen

Realm blev i 2014 lanceret som en mobile database, som i dag anvendes af hundredetusinder af udviklere i hele verden. Tilsammen har apps, der anvender Realms database, over en milliard slutbrugere. Det er Bjarne Christiansen og Alexander Stigsen der står bag verdens førende tredjeparts mobildatabase, som i øvrigt er gratis for udviklere hente og anvende i deres apps. Gratismodellen har siden virksomhedens start skabt en kontinuerlig vækst. Kunderne tæller bl.a. Groupon, Buzzfeed, Ebay og Twitter. Realm har netop lige lanceret et nyt produkt Realm Object Server, som gør det muligt at dele data mellem mobile enheder og servere. Selvom dette produkt også findes i en gratisudgave, er det enterprise versionen som Realm fremover skaber sine indtægter fra. I dag har Realm ca 50 ansatte på globalt plan, og virksomheden forventer at fortsætte den kraftige vækst.

realm.io


MATE.bike
Christian Adel & Julie Kronstrøm

Christian Adel og Julie Kronstrøm har nyfortolket elcyklen i sådan en grad, at de har ramt noget i folk. For ganske kort tid siden introducerede iværksætterne Mate Bike for hele verden på crowdfunding platformen Indiegogo. Efter kun 5 dage havde fundingkampagnen for Mate Bike nået målet. Som en rullende snebold fortsatte kampagnen, og 45 dage senere havde Mate Bike slået rekord med næsten 23 millioner kroner og over 3000 cykler solgt i hele verden. Det gør Mate Bike til den tredjemest succesfulde fundingkampagne på Indiegogo i år, og Mate Bike har dermed den danske rekord som den mest succesfulde crowdfunding-kampagne. Interessen for den sammenklappelige og yderst prisvenlige elcykel fortsætter, og det ser ud til at Mate Bike kommer til at få hele verden op på cyklen.

mate.bike


DIGITALE OMSTILLING
Interiør A/S
Janus Mortensen

Interiør A/S er historien om et generationsskifte i en familieejet virksomhed, der har sikret forretningens fremtid i en digitaliseret verden. Janus Mortensen overtog forretningen i 2015, hvor han introducerede sine planer om en webshop som en del af en omfattende vækstplan. På blot ét år har Janus vendt den 100% offline virksomhed til et digitalt væksteventyr, der har åbnet op for nye markeder og forretningsområder samt medført ny ansættelser i en ellers presset detailhandel. Samtidig er Janus' vision, at webshoppen kan medvirke til at Interiør A/S får fat i den næste generation og et yngre kundesegment.

interiorshop.dk


Randers Handsker
Arne Vejrum

Historien om Randers Handsker går helt tilbage til 1200-tallet, hvor det siges at Marie Antoinette altid sov med Randers Handsker. Siden 1811 har Randers Handskefabrik produceret skindhandsker af højeste kvalitet til Danmark og Europa. Med over 200 år i ryggen er Randers Handskefabrik en ikonisk virksomhed, der beviser, at man sagtens kan være en del af dansk kulturarv uden at være gammeldags. Med Arne Vejrum i spidsen har den familieejede virksomhed taget et stort skridt ind i den digitale tidsalder, for at optimere en af forretningens kerneområder - nemlig kommunikationen med og tilgængeligheden for virksomhedens internationale kunder. Omdrejningspunktet er en omfattende B2B webshop, der forener et moderne minimalistisk og responsivt design med virksomhedens traditionsbundne historie.

randershandsker.com


Alphalyse
Ejvind Mørtz

Biotekvirksomheden Alphalyse analyserer proteiner i laboratoriet som service for medicinalvirksomheder og forskere i hele verden. Alphalyse har udviklet en revolutionerende PICK ’n POST service koncept, hvor forskere kan bestille analyse-service online fra alle steder i verden. Igennem en ny specialdesignet B2B webshop kan Alphalyse skræddersy analyseløsninger til hver kundes behov. Udover et fokus på digitalisering og automatisering i laboratoriet har Odense-virksomheden indtænkt brugervenlighed i form af en nem og hurtig forsendelse af kundens proteinprøver til Alphalyse. Den digitale forretningsmodel har skaffet virksomheden over 1000 kunder hovedsageligt i EU og USA og 90% af omsætningen kommer fra eksport.

alphalyse.com


Helgstrand Dressage
Andreas Helgstrand

Berider Andreas Helgstrand, som står bag den succesrige virksomhed Helgstrand Dressage, var den første til at modtage Børsens digitale gazelle. Virksomheden, som ligger ved Vodskov, er et salgs- og træningscenter for top dressurheste, og huser desuden nogle af verdens bedste avlshingste. Helgstrand Dressage er nomineret til Årets Digitale Omstilling, fordi virksomheden i en ellers analog branche anvender digitale værktøjer som video og sociale medier til at skabe en god relation til kunderne, og gør branchen levende på nettet. Helgstrand Dressage har, som resultat af den digitale indsats, oplevet en stødt stigende efterspørgsel på virksomhedens topheste, og sælger nu ud over Danmarks grænser. På bare ét år er virksomheden vækstet med 20 medarbejdere, og stalden huser hele 150 heste.

helgstranddressage.com


Erenfred Pedersen
Martin Brinkman-Pedersen & Thomas Brinkman-Pedersen

Det er præcis 50 år siden, at nordjyske Erenfred Pedersen A/S slog dørene op til, hvad der skulle vise sig at blive startskuddet til en landsdækkende butik med et af markedets bredeste sortimenter af entreprenør- og industrimateriel. Thomas og Martin Brinkmann-Pedersen har som 3. generation i EP store ambitioner for forretningen, hvor et dominerende led i udviklingen er en gennemgribende digitalisering. Dette har indtil videre udmøntet sig i bl.a. nyt ERP-system, BI- og logistikløsninger samt en B2B/B2C webshop, der også fungerer som sælgernes digitale rådgivnings-, salgs- og ordreværktøj. Til sammen har dette optimeret den traditionelle salgsproces og frigivet ressourcer i hele virksomheden. Alt sammen med målet om ikke blot at tilbyde og servicere kunderne bedst muligt, men også at være den bedste og foretrukne leverandør til bygge- og anlægsbranchen.

ep.dk


Danoffice IT
Morten Pihl, Steen Nielsen & Per Svehag

Danoffice IT er kåret til årets bedste it-forhandler, og siden 1995 har virksomheden specialiseret sig i at levere IT udstyr til nødhjælps-organisationer verden over. Det er en særlig niche, hvor den afgørende succesfaktor er, hvorvidt man mestrer evnen til at levere varer til tiden på fjerne og ofte svært fremkommelige destinationer. I dag omsætter virksomheden for mere end en halv milliard kr. og leverede sidste år IT udstyr i 160 lande til bl.a. UNICEF, UNHCR, WHO, Røde Kors, Red Barnet, Plan International. Selvom virksomheden er specialister i IT udstyr, er det noget af en omvæltning at vælge at digitalisere alle sine arbejdsgange samt håndtering af informationer på alle interaktioner - netop denne omstilling har Danoffice gennemgået. Ved at sætte strøm til samtlige processer, er de foregangsmænd i en traditionel sektor, der arbejder med mange manuelle uigennemskuelige processer og ineffektive metoder.

danoffice.com


IDEALIST
Deemly
Sara Green Brodersen

Deleøkonomien buldrer frem verden over, og det har inspireret Sara Green Brodersen til at adressere selve kernen i markedet - nemlig tilliden mellem mennesker. Sara står bag platformen Deemly, hvis mission er at bringe trygheden tilbage til brugerne. Deemly gør det muligt at samle brugerratings, anbefalinger og vurderinger ét sted på tværs af deleøkonomiske tjenester. Med en innovativ tankegang er Sara foregangskvinden, der har skabt et værktøj, der gør vilkårene bedre for både brugere og platforme. Teamet har på under 5 måneder formået at lukke aftaler med platforme på tværs af Europa og USA. Deemly modtog tidligere på året en millioninvestering fra Syddansk Innovation, som skal være med til at udløse platformens internationale potentiale.

deemly.co


Neurescue
Habib Frost

Habib går også under navnet ‘Danmarkshistoriens yngste læge’. Han er et stærkt inspirerende eksempel på, hvad mennesker kan skabe ud fra idealisme og handlekraft. Med sit engagement i virksomheden Neurescue har Habib udviklet et apparatur, der har til formål at reducere antallet af dødsfald ved akut hjertestop. Ideen til virksomhed Neurescue opstod i en akutlægebil under hans uddannelse som medicinstuderende. På turen mistede Habib og teamet en fire måneder gammel baby og en ung kvinde, da den daværende behandling ved hjertestop ikke var tilstrækkelig. På trods af sin unge alder og med kun få år i branchen, motiverede oplevelsen Habib til at udtænke en bedre løsning, hvilket blev begyndelsen på Neurescue. Habib vandt tidligere på året Saxo Banks Guldægget, og er blevet kåret af Berlingske Business som et ‘livsvigtigt talent’ på listen over top 100 talenter i 2016.

neurescue.com


Too Good To Go
Stian Haanes, Thomas Bjørn, Klaus Pedersen, Adam Sigbrand & Brian Christensen

Too Good To Go er en app-baseret service, der gør det muligt for butikker at sælge deres friske madvarer, som ellers var blevet smidt ud. På den måde anvender Too Good To Go de digitale muligheder til at bekæmpe både madspild og reducere CO2. Too Good to Go tager kampen op imod de ressource- og samfundsmæssige udfordringer vi står overfor i store dele af verden. Teamet bag Too Good To Go har en vision om at skabe en grønnere tænkning omkring bæredygtighed, hvor virksomheden både hjælper miljøet og hjælper med at skabe en anden og mere miljøvenlig måde at tænke på. På under et år har konceptet formået at spare miljøet for mere end 2 tons madspild om dagen og 2000 kg. CO2 om dagen. Too Good To Go har store ambitioner og har allerede fået luft under vingerne i 6 lande det seneste år.

toogoodtogo.dk


RAND Boats
Carl Kai Rand

Med virksomheden GoBoat startede Carl rejsen mod at bringe bæredygtighed og tilgængelige oplevelser til den maritime branche. Nu har han taget skridtet videre og startet virksomheden RAND Boats, der bygger elektriske både. RAND Boats har på kort tid allerede etableret sig som markedsledende inden for elektriske motorbåde. Som det eneste motorbådsmærke i Danmark er det lykkedes RAND Boats at etablere sig på mere end 10 eksportmarkeder i Europa, USA og Australien, mens der i virksomhedens progressive R&D afdeling fortsat udvikles innovative løsninger inden for bæredygtigt design, konstruktion og fremdrift.

randboats.com


Corti
Andreas Cleve

Med sit tårnhøje ambitionsniveau og en mission om at teknologi skal hjælpe almindelige mennesker i arbejdssituationer, hvor tid kan koste menneskeliv, har et dansk team stiftet virksomheden Corti, som Andreas Cleve er direktør i. Corti har udviklet en kunstig intelligens, der med speech recognition og machine learning leverer analyser og forudsigelser baseret på samtaler mellem mennesker. Teknologien finder mønstre i samtalerne og leverer derfra proaktive og real time forslag til telefonagenten. Corti har i sit første år udviklet og applikeret sin teknologi i mere end 15 projekter i Danmark og i udlandet. Eksempelvis finder Corti samtalemønstre i en alarmcentral med formålet at understøtte det lægefaglige personale i kritiske situationer som ved tidlige symptomer på hjertestop. En kunstig intelligens gør det muligt for personalet at reagere hurtigere og bedre detektere de tidlige symptomer af hjertestop, og derved øge sandsynligheden for at redde liv. Corti har valgt at fokusere på kritiske samtaler, hvor tiden er knap og informationsniveauet er lavt, og hvor konsekvenserne kan være fatale.

cortilabs.com


Kamelmælk by Camelicious
Pernille Lykke Christoffersen

Pernille har et helt særligt drive og med sin mission om at gøre kamelmælk tilgængelig for mange flere mennesker, er det lykkedes hende at indgå et stærkt samarbejde med verdens største kamelfarm, Camelicious i Dubai. Pernilles vision om at bringe kamelmælken til Danmark opstod i forbindelse med faderens kræftsygdom. Mælken har mange sundhedsfremmende egenskaber og er sat i forbindelse med at kurere en række lidelser og sygdomme. Pernille har nu sikret at alle danskere har adgang til det, der skal være et sundere alternativ til komælk. Kamelmælk er en ny superfood med et stort vækstpotentiale på et marked, der higer efter sunde og naturlige produkter.

kamelmaelk.com


UNGE HÅB
Artboost
Mikkel Steen & Anders Cederholm

Duoen bag Artboost bestående af Mikkel og Anders har en vision om at demokratisere kunstverdenen via teknologi. Med deres online markedsplads Artboost.com og crowdfunding platform Artstarter.io formår duoen at få kunst ned i øjenhøjde og samtidig gøre den lettilgængelig for alle. Det unikke ved Artboost er at kunsten ikke er kurateret af eksperter men af crowdet. Artboost er kommet kommet stærkt fra start - sitet har nemlig mere end 1200 tilmeldte kunstnere fra 61 lande, der udstiller over 5700 unikke kunstværker som købere kan vælge imellem. Fremtiden vil byde på verdens mest avancerede rekommenderingssystem for kunst, der gør duoen i stand til via teknologi og give dig forslag til dit næste kunstkøb ved at analysere på din adfærd.

artboost.com


QuickOrder
Mads Wedderkopp, Lucas Sørensen, Andreas Aagaard Thomsen & Thomas Egelund

Teamet bag QuickOrder mente de havde alt at vinde, hvorfor de valgte at stoppe på deres studier samt jobs, for at gå all-in på deres idé. Et valg de i dag ikke har fortrudt. Det fremadstormende team har skabt et elektronisk menukort, der er i gang med at revolutionere fremtidens restaurantbesøg. App’en der på en og samme tid gør ventetiden kortere for gæster og lette arbejdet for både tjenere og restaurantchefer. Deres system er at finde i flere restauranter rundt om i landet, og der kommer hele tiden flere til.

quickorder.dk


Treetime
Asger Teglgaard

Asgers far har i mange år haft en eksportvirksomhed med salg af juletræer, og igennem det fik Asger idéen til at digitalisere det årlige juletræssalg. Med sit online koncept har Treetime gjort det langt lettere for den fortravlede familie og store virksomheder at skaffe sig et juletræ. Samtidig har Asger optimeret processen med at sætte juletræet på fod ved at anvende et unik maskine, der får juletræet til at stå helt lige. Virksomheden har indgået stærke aftaler med logistikpartnere og sikrer derfor en nem og hurtig levering. Treetime sørger også for, at træet bliver hentet igen og genbrugt på bedste vis. Asger er et glimrende eksempel på, hvordan en ældre etableret virksomhed, i en så traditionel branche som juletræssalg, kan skabe vækst via digitalisering.

treetime.dk


Joli
Stine Gosvig

Hvis diamanter er en piges bedste ven, så har Joli gjort det muligt at have en hær af bedste venner. Stine Gosvig har sammen med Cecilie Pihl Andersen stiftet virksomheden Joli, der er en deleøkonomisk platform for smykker. Ideen bag konceptet udsprang af pigernes egen interesse i smykker i en prisklasse, som de fleste ikke impulskøber. I samarbejde med en række smykkedesignere verden over opkøber Stine smykker og sætter dem herefter i cirkulation, hvor brugere har mulighed for at leje dem i op til 12 dage. Med indsigten om at 35% af platformens kunder vender tilbage indenfor 6 måneder, har Joli netop lanceret en abonnementsløsning, som er kommet stærkt fra start. Frem til nu er Joli vokset organisk, men Stine og teamet ønsker at skalere og internationalisere konceptet, og er derfor ude at lede efter kapital.

jolicph.com


HappyHello
Jonas Krogslund

Jonas Krogslund har i ledtog med sin storesøster Maria startet virksomheden HappyHello A/S. Idéen til HappyHello startede i håbet om at kunne inspirere til kreativ leg i småbørnsfamilier. En kreativ leg, der samtidigt udvikler barnets motorik, sanser og sprog på et niveau, der matcher barnets alder. HappyHello sælger månedlige oplevelseskufferter på abonnement. Alle kufferter er tilpasset det enkelte barns udviklingsstadie og udfordrer barnet simultant med dets udvikling. Med en millioninvestering fra serieiværksætteren Magnus Kjøller er HappyHello nu godt på vej til at skabe yderligere vækst på det danske marked. Herefter er planen at entrere det svenske, norske, finske og engelske marked.

happyhello.dk


Blue Energy
Mads Andreas Olesen

På trods af sine kun 24 år er det lykkedes Mads at starte energiselskabet, Blue Energy, i en videns- og IT-tung branche præget af store spillere. Startup virksomheden leverer klimavenlig strøm og udfordrer i den grad de nuværende energi-mastodonter med sin unikke flat-rate løsning. Blue Energy har valgt at satse på det digitale, og er bygget op omkring et komplet cloud-baseret kundesystem, hvilket betyder minimale omkostninger for Blue Energy. Mads blev i foråret 2016 kåret til Berlingske Talent 100 som årets yngste. Dette skyldes bl.a. den imponerende vækst i Blue Energy, der har fået virksomheden til vokse fra 1 til 7 kontorer på blot 12 måneder. Blue Energy kan nu i 2016 også bryste sig af at være et teleselskab, som tager del i kampen om telefoni- og bredbåndskunderne.

blueenergy.dk


VOVEHALS
Nustay.com
Mathias Lundø Nielsen

På trods af en branche der er præget af globale spillere, og som er yderst vanskelig at få fodfæste i, har den ambitiøse iværksætter Mathias formået at udfordre de eksisterende booking sites med sit nytænkende koncept Nustay.com. Nustay er et booking site, der udbyder hotelværelser, men til forskel fra de typiske hotelværelsessites har Mathias gennemtænkt et koncept, der bygger på big data og machine learning, som derved kan skabe unikke og personlige hoteltilbud til den enkelte kunde, beregnet ud fra bl.a. kundens personlige profil og ønskede type ferie. Virksomheden har til dato rejst DKK 15,4 mio med en 2-cifret million valuation.

nustay.com


Superb
Zaedo Musa & Martin Jensen

I restaurationsbranchen har det været debatteret bredt om hvorvidt det har været lovligt at trække et beløb på gæsternes betalingskort ved udeblivelser fra deres reservationer. Udeblivelser koster de fleste restauranter op mod 1 million kroner om året og resulterer i 700 ton madspild årligt i Danmark. Med den viden besluttede Zaedo og Martin sig for at gå ind i kampen om at få ændret adfærden på markedet. Superb er nu en af de første virksomheder i Danmark og Europa, som tilbyder et booking system, der kan hjælpe virksomheder med at bekæmpe no-shows. Superbs første 5 kunder har haft stor succes og oplevet gæsternes udeblivelser falde fra 29% > 1%. Virksomheden er godt på vej mod målet om 50 restauranter i Danmark inden årsskiftet, og gør i øjeblikket klar til deres rejse ind i Sverige og Norge.

dinesuperb.com


MyMonii
Louise Ferslev & Thor Angelo

Forbrugeren bliver kun mere digital - det samme gælder de yngre forbrugere. Mens det pipler frem med startups indenfor fintech, der udfordrer den konventionelle bankindustri præget af store spillere, har Louise Ferslev og Thor Angelo nu også meldt sig ind i kampen om markedet. Konceptet er en app målrettet de alleryngste - nemlig børnene. Med visionen om at give børn en bedre forståelse for lommepenge og privatøkonomi, har Louise og Thor udviklet app’en MyMonii, som på sigt også fungerer som fremtidens mobile bank- og betalingsløsning for børn og unge. MyMonii adresserer samtidig en samfundsmæssigt udfordring, hvor udviklingen går i retning af at flere unge gældsætter sig for tidligt i livet. Louise og Thor har netop lukket en ny millioninvestering fra tre danske business angels, der bringer MyMonii et skridt nærmere sin vision.

mymonii.com


Coinify
Lasse Birk Olesen & Mark Højgaard

Lasse og Marks mission om at bygge bro mellem blockchain­-teknologien og de traditionelle finansielle industrier er blevet en realitet med platformen Coinify. Med Coinify har Lasse og Mark gjort det muligt for alle at blive en del af det voksende Bitcoin økosystem, og servicerer i dag alt fra globale udbydere af betalingstjenester til online­ virksomheder, fysiske butikker og enkeltpersoner. Derudover bliver virksomhedens nuværende investorer gjort selskab af en klassisk, dog meget visionær bank, SEB Venture Capital, hvilket sender et stærkt signal til både bankverdenen og blockchain­-community’et om, at Coinify er kommet for at kræve sin plads i markedet.

coinify.com


Sensohive
Casper Harlev, Tobias Ejersbo & Tim Larsen

En så veletableret branche som gartneribranchen trænger til et nyt og friskt pust på udviklingsfronten - og det er præcis hvad trioen, bestående af Casper, Tobias og Tim, har sat sig for at give den. IoT virksomheden har udviklet en trådløs, cloud-baseret temperatur- og luftfugtighedsmåler som er en stor gevinst for gartnere over hele verden. Med Sensohive får gartnere en bedre overblik over deres produktion, samtidig med at de reducerer spild og mindsker ressourceforbrug. Interessen for drengenes produkt lader til at være stor, ikke kun på det danske, men også på det hollandske og amerikanske marked. I 2015 vandt Sensohive både Venture Cup Danmark og University World Cup prisen.

sensohive.com


Spiri
Søren Halskov Nissen

At vælge at entrere et marked med en så høj indgangsbarriere og hård konkurrence som el- og delebilsbranchen kræver en klippefast tro på sig selv, sin idé og ikke mindst et skudsikkert mod. Den udfordring har Søren Halskov Nissen accepteret. Spiri er en revolutionerende ny form for bymæssig transport, der vil tage det bedste fra samkørsel og delebiler og kombinere det med lave priser og en grøn tankegang. I 2017 lancerer Spiri sin første elbil i en europæisk by, der skal fragte folk gratis rundt - en såkaldt on-demand carpooling. Et koncept teamet bag Spiri mener vil gøre det overflødigt overhovedet at eje en bil.

spiri.io


KVINDELIGE IVÆRKSÆTTER
Aiayu
Maria Møgelberg Glæsel, Maria Høgh Heilmann & Marie Worsaae

Gazellevirksomheden Aiayu har formået at forene et stærkt og bæredygtigt koncept, der fokuserer på design og høj kvalitet med en høj kontinuerlig vækst de seneste år. Den danske designvirksomhed med Maria Glæsel, Maria Heilmann og Marie Worsaae i spidsen har lige fra begyndelsen haft en klippefast tro på, at det kan betale sig at producere under ansvarlige og bæredygtige forhold - ikke kun moralsk, men også på bundlinjen. Aiayu arbejder udelukkende i de kvalitetsmaterialer, der findes i deres nøje udvalgte produktionslande. Virksomheden blev etableret som led i et Danida projekt i 2005 i Bolivia, målet var at komme med deres bud på en moderne og etisk virksomhedsdrift. I dag skaber Aiayu jobs, vækst og optimisme i Danmark og lokalt i de lande, hvor de producerer deres produkter. Aiayu har været blandt de nominerede til Gazelleprisen i 2014, 2015 og 2016. Med deres kompromisløse vision om at drive en bæredygtig virksomhed med en sort bundlinje, står stifterne som lysende rollemodeller for iværksættere og vækstvirksomheder på tværs af alle brancher.

aiayu.com


Deemly
Sara Green Brodersen

Deleøkonomien buldrer frem verden over, og det har inspireret Sara Green Brodersen til at adressere selve kernen i markedet - nemlig tilliden mellem mennesker. Sara står bag platformen Deemly, hvis mission er at bringe trygheden tilbage til brugerne. Deemly gør det muligt at samle brugerratings, anbefalinger og vurderinger ét sted på tværs af deleøkonomiske tjenester. Med en innovativ tankegang er Sara foregangskvinden, der har skabt et værktøj, der gør vilkårene bedre for både brugere og platforme. Teamet har på under 5 måneder formået at lukke aftaler med platforme på tværs af Europa og USA. Deemly modtog tidligere på året en millioninvestering fra Syddansk Innovation, som skal være med til at udløse platformens internationale potentiale.

deemly.co


GoodiePack
Lisa Dalsgaard

Under mottoet ‘’Make it Happen’’ har den Aalborgensiske virksomhed GoodiePack fundet fremtidens markedsføringskanal: Digitale goodiebags. Dette værktøj giver fysiske butikker og online sites mulighed for at reklamere i digitale goodiebags til events, til foreninger og i lokale bysamfund. Konceptet kaldes et win-win-win for både miljø, sponsorer og slutbrugere, idet den digitale goodiebag mindsker papirspild, genererer værdifuld data for sponsoren og er bekvemmelig for slutbrugeren, der nu slipper for at holde styr på unødig papirmateriale. Efter blot et års eksistens samarbejder GoodiePack allerede med de største spillere i den danske medie-, event- og modebranche. Udover at have stiftet GoodiePack er Lisa Dalsgaard også initiativtageren bag iværksætterhuset StartupWorks og netværket NextNord, som begge er projekter med en nøglerolle i Aalborgs startupmiljø, særligt inden for tech.

goodiepack.com


Rebel Agency/ArtRebels
Carla Cammilla Hjort

Carla Cammilla har formået at bygge bro mellem den kreative undergrund og de etablerede virksomheder. Virksomheden åbner op for helt nye muligheder for kreative, samt giver større virksomheder mulighed for eksterne inputs og ideer, som de ikke før har fundet adgang til. Virksomhedens mission om at skabe, fremme og støtte ekstraordinære og kreative projekter ved at skabe muligheder for radikale udtryk, har allerede manifesteret sig i mange former: kunst- og musikfestivalen Trailerpark, entrepreneur-platformen Rebel Academy, online-fællesskabet ArtRebels og ikke mindst innovationslabet Space10, som alle er med til at sætte Carla i den absolutte elite indenfor den kreative industri.

artrebels.com


MyMonii
Louise Ferslev

Forbrugeren bliver kun mere digital - det samme gælder de yngre forbrugere. Mens det pipler frem med startups indenfor fintech, der udfordrer den konventionelle bankindustri præget af store spillere, har Louise Ferslev nu også meldt sig ind i kampen om markedet. Konceptet er en app målrettet de alleryngste - nemlig børnene. Med visionen om at give børn en bedre forståelse for lommepenge og privatøkonomi, har Louise udviklet app’en MyMonii, som på sigt også fungerer som fremtidens mobile bank- og betalingsløsning for børn og unge. MyMonii adresserer samtidig en samfundsmæssigt udfordring, hvor udviklingen går i retning af at flere unge gældsætter sig for tidligt i livet. Louise har netop lukket en ny millioninvestering fra tre danske business angels, der bringer MyMonii et skridt nærmere sin vision. Louise blev tidligere på året nævnt blandt de 50 mest inspirerende tech kvinder i Norden ifm. Fifty Nordics listen.

mymonii.com


Learningbank
Stine Schulz

Stine Schulz er iværksætteren bag Learningbank, som er en fremadstormende softwarevirksomhed og et digitalt læringsbureau. Virksomheden betjener bl.a. Røde Kors, Telia, McDonald’s, Danske Bank og Novo Nordisk med digital styring af HR, digitale læringsspil og kompetenceudvikling. På under to år har Learningbank nået et resultatmæssigt breakeven, og virksomheden fortsætter med at vokse takket være Stines smittende visioner om at sætte mennesker og læring i centrum i alle brancher og sektorer. I en verden hvor konkurrencen om kompetencer og eksekvering skærpes konstant, har Stine Schulz skabt et koncept med et enormt potentiale. Konceptet er baseret på filosofien om, at mennesker, som udvikler sig selv og deres færdigheder, også viser større engagement og skaber bedre resultater.

learningbank.dk


Codan PwC AseGoogle IVÆKST
Mediepartnere:
Ase Codan PwC Google IVÆKST
Mediepartnere: