Bloggen

Hvordan håndterer du, at du ikke længere må lægge kortgebyret ud til kunderne?

Hvad gør jeg?

Et par konkrete forslag, til hvad du kan gøre er:

  • Du kan forhandle din pris med din indløser. Dankort er en fast pris, men på dine kreditkort og debitkort kan du forhandle prisen.
  • Du kan give rabat til dine kunder på de betalingsformer du gerne vil have, at de betaler med (dvs. den billigste for dig).
  • Du kan indføre et administrationsgebyr, formidlingsgebyr eller hvad der nu passer ind i din forretningsmodel. Du må blot ikke koble gebyret sammen med prisen for at betale med kort, heller ikke indirekte.
  • Finde besparelser andre steder - betaler du 1 kroner på MobilePay transaktioner, så prøv at forhandle den ned. Eller tjek med din PSP/betalingsmodul om du kan få en lavere pris per transaktion.

Den juridiske del

I Danmark har folketinget d. 8/6-2017 stadfæstet en ny Lov om betalinger, hvor forbudet er implementeret med følgende ord i § 121. Stk. 3. “Betalingsmodtageren må ikke opkræve gebyrer for anvendelse af betalingsinstrumenter, for hvilke interbankgebyrerne er reguleret i kapitel II i interbankgebyrforordningen, og for de betalingstjenester, på hvilke Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 260/2012 af 14. marts 2012 om tekniske og forretningsmæssige krav til kreditoverførsler og direkte debiteringer i euro og om ændring af forordning (EF) nr. 929/2009 finder anvendelse.”
Loven er vedtaget og træde i kraft 1. januar 2018.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Susan Kaae

Ejer af Experteye

Fra 1. januar 2018 må du ikke længere lægge kortgebyret ud til dine kunder på privatkort, det såkaldte surcharging. Grunde til dette skal findes i  EUs Payment Service Directive 2 (PSD2), som er implementeret i en ny “Lov om betalinger” i Danmark.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.