Tags: Sikkerhed på nettet
Mange virksomheder prioriterer ofte at have et velfungerende økonomisystem en god CRM- eller B2B platform, men det er altså alfa omega, at IT-sikkerheden prioriteres højt og tages alvorligt i din virksomhed.
Det kan dog være en næsten umulig opgave at sikre IT-sikkerheden. Derfor har jeg samlet fire gode råd, som du hurtigt og enkelt kan bruge som guide dig til at skabe bedre IT-sikkerhed i din virksomhed.
Det er vigtigt at have en god basispakke af sikkerhedssoftware og antimalware. Der findes mange gratis versioner, men mit råd er, at du hellere skal betale for et kvalitetsprogram - så er du garanteret, at det virker. Husk altid at opdatere dit software. Du kan have det bedste software på markedet, men hvis du er passiv og glemmer at opdatere det, er pengene spildt ud af vinduet.
IT-sikkerhed handler i høj grad om menneskelig adfærd på nettet. Almindelige menneskelige fejl er stadig den største trussel mod din virksomheds IT-sikkerhed. Man kan derfor komme langt ved at uddanne sine medarbejdere i god og sikker IT-adfærd. Det kan være en god idé at udpege en IT-ansvarlig, der sikrer at retningslinjer for IT-sikkerheden i virksomheden bliver fulgt, og at software opdateres. I kan også lade rollen gå på skift, så alle i virksomheden er sat ind i jeres IT-sikkerhed. Køb eksempelvis en sikkerhedsvest, og lad den gå på runde en uge ad gangen. Så ved I altid, hvem der er IT-ansvarlig. Har I en webshop kan det være en god ide at anskaffe sig E-mærket. Det har LactoClear eksempelvis gjort. PÅ den måde viser I jeres kunder, at I passer på deres data og udviser sikker adfærd online.
Mange virksomheders IT-sikkerhed halter efter, fordi de mangler en strategi for IT-sikkerheden. Hvem tager egentlig over og løser problemerne når det gælder et IT-sikkerhedsbrud?. Undgå problemer med dette ved at implementere en beredskabsplan for jeres IT-sikkerhed. På den måde ved I præcis, hvem der skal gøre hvad og hvornår, hvis uheldet skulle være ud. Du kan hente en skabelon til en beredskabsplan hos sikkerdigital.dk.
Sikre kodeord er lange og unikke, hvilket gør dem sværere for IT-kriminelle at gætte. Et unikt og langt kodeord er over 12 tegn og bruges kun ét sted. Endnu vigtigere end et stærkt kodeord er, at skifte dine kodeord ofte. Undersøgelser viser nemlig, at jo længere tid man har det samme kodeord, jo mere sårbar er ens adgang, og jo større en risiko er der for, at andre kan have afluret det. Bed derfor dine ansatte om at skifte adgangskode til jeres forretningssystemer med jævne mellemrum.
Adm. direktør - Lund&Bendsen
Jakob Reenberg er partner og administrerende direktør i konsulenthuset Lund&bendsen, der er blandt Danmarks dygtigste og mest specialiserede IT-konsulenthuse. Med sin passion for IT-rådgivning, undervisning og udvikling har Jakob ført Lund&Bendsen helt til tops, når det gælder rådgivning og løsninger til komplicerede udfordringer på Danmarks største organisationers forretningskritiske IT-systemer. Du kan læse mere fra Jakob og hans team på Lund&Bendsens blog.