Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Ny portal skal skabe overblik over udbud

ErhvervsBladet

Af bm-mpp

En samlet indgang til offentlige udbud skal fra marts 2012 styrke konkurrencen og det offentligt-private samarbejde.

Udbudsrådet konkluderede allerede i 2009, at det er for svært for de danske små og mellemstore virksomheder at finde frem til de offentlige opgaver, der bliver udbudt i konkurrence. Men nu er en løsning på problemet på trapperne.

Udbud.dk går i luften omkring 1. marts 2012, som en samlet indgang til alle offentlige udbud, og samtidig bliver det lovpligtigt for kommuner, regioner og staten at offentliggøre indkøb af varer og tjenesteydelser på 500.000 kr. og derover.

For statslige organisationer bliver det desuden lovpligtigt at offentliggøre indkøbsplaner. 

Lettere at danne konsortier

Udover at offentliggøre offentlige opgaver kommer Udbud.dk også til at rumme faciliteter, der gør det muligt for virksomheder at gå sammen om større udbud, det oplyser virksomheden Kraftvaerk, der efter et EU-udbud er blevet valgt til at udvikle den nye portal af Konkurrence og Forbrugerstyrelsen.

- Som potentiel leverandør kommer man til at kunne annoncere, at man er interesseret i at deltage som part i et udbud, så det hermed bliver lettere for virksomheder at finde sammen i konsortier, der sammen kan byde på offentlige opgaver, lyder det i en pressemeddelelse.

Mindre bureaukrati

Der findes i dag ikke ét samlet sted, hvor private leverandører kan få information om alle offentlige annonceringer og udbud, hvilket er problematisk for de små og mellemstore virksomheder, der ikke i lighed med de store virksomheder foretager systematisk udbudsovervågning.

Udbud.dk skal afhjælpe den situation samtidigt med, at projektet skal medføre afbureaukratisering i det offentlige, hvor udbydere fremover kan nøjes med at offentliggøre deres udbud ét sted, idet EU-udbud også kan annonceres på portalen.

Sidst opdateret: 03-11-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her