Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Google: Få op til 900 kroner i annoncering

Nemmere at inddrive krav på mellem 50.000 - 100.000 kr.

Indlevering af betalingspåkrav er fremgangsmåden du kan bruge, hvis du hurtigere og enklere vil inddrive dine krav hos skyldnere. Anvendelsesområdet for forenklet inkasso udvides - nu for krav på op mod 100.000 kr.

Af Morten Søndergaard Olsen
AGENDA Advokater

Reglerne om betalingspåkrav (Forenklet inkassoproces) blev indført i 2004 og trådte i kraft den 1. januar 2005. Formålet med indførelsen af reglerne var at lette inddrivelsen af ubestridte penge-krav, og ordningen retter sig derfor primært mod de sager, hvor kreditor ikke påregner indsigelser fra skyldnerens side.

Ved inddrivelse af fordringer op til 50.000 kr. har det således siden 2005 været muligt for kreditorer at benytte den forenklede inkassoproces ved indlevering af betalingspåkrav til Fogedretten.

Ved indlevering af betalingspåkrav betales en retsafgift på mellem 400 kr. og 700 kr. afhængig af kreditors valg for processen.

Pr. den 1. oktober 2011 er beløbsgrænsen for den såkaldte forenklede inkassoproces forhøjet fra kr. 50.000 til kr. 100.000.

I praksis betyder det, at virksomheder og private med tilgodehavender på op til kr. 100.000 (ekskl. renter og omkostninger) fra og med 1. oktober 2011 kan indlevere et betalingspåkrav til fogedretten med forholdsvis kort fremstilling af sagen samt en opgørelse af kravet, herunder renter og omkostninger ved inddrivelsen.

Mødes betalingspåkravet ikkemed indsigelser fra skyldneren, får man dom for sit tilgodehavende og kan fortsætte sagen i fogedretten. Kommer skyldneren med indsigelser, vil sagen derimod overgå til civilretten til videre behandling som almindelig civil retssag for at opnå dom over skyldneren.

Sidst opdateret: 20-10-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her