Kom først i køen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle vores gratis aktiviteter direkte i din inbox.

IT-sikkerhed - firewall, antivirus, backup

Aviserne er fulde af artikler om computervirus, svindel over nettet og indbrud på servere. Dette hænger sammen med, at trusselniveauet øges og stadig flere bliver ramt. Den gode nyhed er, at det kun kræves enkelte indgreb for at sikre sig - godt nok.

Det er i grunden, hvad computersikkerhed i praksis handler om - at sikre sig godt nok. Driver du en netbank, bør "nok" være langt mere, end hvad et lille konsulentbureau bør have af sikkerhedssystemer. Nu driver de færreste af os en netbank, så for de fleste folk handler datasikkerhed om at undgå virus, sikre sig mod tab af data ved computersammenbrud, brand og tyveri, samt undgå at kriminelle bryder ind og bruger serveren som en distributionsmaskine for børneporno og andet uønsket.

Foretag en risikovurdering

Et godt sted at begynde er ved at se på, hvad du har med at gøre, og hvor sandsynligt det vil være, at nogen vil finde dig og din virksomhed så interessant, at de ville hacke sig ind for at stjæle data. Det gøres i praksis ved, at du analyserer specifikke trusler - det vil sige trusler, som kunne opstå, fordi din virksomhed er af en sådan art, at nogen har økonomisk, politisk eller personlig interesse i at skade dig. Her er det virkelig vigtigt at erkende, at det er sandsynligt, at dit firma er så spændende - for nogen.

Forventet trusselbillede

Selv om du kommer til konklusionen, at der ikke er nogen, som specifikt er efter din IT-løsning, så er du på ingen måder tryg. Der findes mange kriminelle, som bruger internettet for egen vindings skyld, hvor indbrud på ubeskyttede pc"ere foregår i stor stil.

 

Det eksisterer en nærmest uendelig liste af trusselstyper, men i praksis er det vigtigt at være særlig opmærksom på disse 3 typer:

  1. Portskanning - hvor skurkene prøver at udnytte sårbarheder i dit operativsystem
  2. Virus og trojanske heste - hvor skurken prøver at få installeret sin egen programvare på din pc og overtage kontrollen over den
  3. Netsvindel (Phishing) - hvor banditter ved en række forskellige metoder prøver at fravriste dig sensitiv information som kreditkortnummer, password og så videre
Sidst opdateret: 05-06-2011

I ET STOLT SAMARBEJDE MED