Bloggen

EasySize - Uddrag fra Startup Guide Copenhagen

Tags: Salg

Startup Guide er en bogserie af guidebøger til startups i Berlin, Aarhus og senest Københaven. Den er fyldt med gode råd, case studies, inspiration og et både frisk og realistisk perspektiv på, hvordan man starter sit eget firma i hver by. Bogen er en lokal guide, som giver overblik over den enkelte startup-scene med fokus på steder, startups, founders, eksperter, inkubators, accelerators og uddannelse.

IVÆKSTbloggen har de sidste uger bragt uddrag fra Startup Guide Copenhagen. I denne uge bringer vi vores sidste uddrag, hvor du kan møde russiske Gulnaz Khusainova fra EasySize.

Gulnaz Khusainova - Stifter, EasySize

EasySize er Gulnaz’s tredje firma. Hun er ingen nybegynder i startup verden, da hun har været iværksætter siden hun var 19. Og selvom hendes andet år i Danmark er ved at slutte, så er det kun begyndelsen for hendes firma. EasySize har 10 ansatte, der alle gør sit bedste for at forbedre nethandelen. Efter den officielle lancering i December 2014 er EasySize allerede integreret i syv webshops, med otte mere i sommeren 2015. Det har 500.000 brugere og bliver ved med at gro. Systemet reducerer returneringer med over 35%, og når 92% i nøjagtighed i forudsigelsen af størrelsen – det kommer derfor tydeligt til nytte for enhver, der ønsker at handle fra sofaen uden et prøverum.

EasySize’s rejse
Gulnaz har altid nydt at shoppe online selv. Med så mange størrelses systemer og lange shipping tider var internationalt online shopping ikke altid nemt, især ikke fra Rusland. Nogle gange kunne hun vente i flere måneder på et stykke tøj kun for at finde ud af at det ikke passede hende. Som det ofte er for iværksættere, var det dette personlige problem der satte ideen i gang om EasySize konceptet.

I første omgang tog Gulnaz ud for at spørge kunderne hvad de kunne lide og regnede deres størrelser ud, i håbet om at skabe en app for kunderne. Det var noget problematisk dog, da mange af kunderne løj om deres mål eller følte det ubehageligt at dele deres peronlige oplysninger. Så hvem havde ellers informationerne? Svaret: online butikker. De havde statistikker for både størrelse og returneringer. 

Hvordan virker det?
Hemmeligheden bagved systemet er algoritmen, der er integreret i alle webshops – analyserer køb, returneringer, præferencer og købe mønster for enhver kunde og viser dem hvad de skal købe online.
Det er super simpelt for kunden: du skal kun dele et billede af tøj du allerede ejer og dets størrelse, så vil EasySize vide hvordan det skal sammenligne det til andre kunder i deres system.   

Gulnaz var udvalgt til Startup Bootcamp i Rainmaking Loft. Tre måneder efter at være flyttet her da bootcamp programmet var afsluttet, endte hun med af forelske sig i byen og indså at det var det perfekte miljø for at drive hendes startup. Så hun blev. Som hun siger, folk her er vilde med at prøve nye ting, er gode med teknologi, og Danmark er centralt placeret i Europa med gode forbindeler for EasySize, der primært fokuserer på det større internationale marked.

Hun er vild med hvordan iværksætter miljøet i København er i udvikling og er ved at forene sig efter at have været noget fragmenteret. Som hun siger: ” Vi lærer hinanden at kende her og mødes altid internationalt på seminar og konferencer for at hænge ud. Det er inspirerende og et godt tidspunkt at være iværksætter her i København”.

Gulnaz’s råd:
Alle snakker engelsk i Danmark, så du kan nemt lancere projekter og ideer her med det samme. Vær sikker på at gå sammen med nogen, der også snakker dansk, da det vil spare dig en masse tid når det kommer til navigeringen i systemet og dens procedurer. Folk og markedet her er rigtig godt forbundet, så det er nemt at få fat i dem som du vil. Hvad venter du på?

Milepæle:
1. Lancere EasySize. Gulnaz vidste, at det skulle ske hurtigt, på trods af hendes perfektionisme. Det blev endeligt lanceret da hun fløj til Paris, og da hun landede blev kun kontaktet af hendes udvikler at hele systemet var gået ned.Fra plastik stole i gaten  tog det Gulnaz og hendes team 3 timer med intens arbejde at få systemet op igen og få et til at køre. Processen med damage control og feedback var en stor erfaring.

2. Da EasySize modtog angel investments fra deres netværk. Gulnaz fandt mennesker der forstod firmaet og den retning det ville. Det endte med en solid støtte fra investorer.

3. Et større event sker snart for EasySize, når de åbner op for markedet i Asien-Stillehavsområdet. Kunder har meget anderledes vaner og præferencer der, så Gulnaz og hendes team er meget nysgerrige om hvad fremtiden bringer.

EasySize.me
EasySize holder til på Rainmaking Loft,
Danneskiold-Samsøes Allé 41, 1434 København K.

Læs mere og køb Startup Guide Copenhagen her.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Mød Rita Christina Biza, som har lagt navn og idé til loppemarkedskonceptet Rita Blå’s Lopper.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

I ugens uddrag fra Startup Guide Copenhagen kan du møde Nikolaj Køster fra Drivr.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Mød manden bag Soullands salg. Uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
IT

Mød folkene bag Be My Eyes, der forbinder blinde med frivillige, som kan "være deres øjne." Uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

IVÆKSTbloggen er i julegavehumør. Derfor får I her det første af en række uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Sissel Hansen er en del af Top 100 Erhvervstalenter. Hun står bag Startup-guiden København, der kommer til at udgøre det tredje ben i en Start Up-bogserie til iværksættere. Hør hendes historie her. 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.