Bloggen

Der var engang i Berlin...

Der var engang i Berlin...

Det hele startede i Berlin for snart tre år siden. Jeg var taget derned med intet andet end en kuffert og et hoved fyldt med ideer til et nyt projekt.

I forvejen havde jeg erfaringen fra et tidligere projekt, der desværre ikke var lykkes, med i bagagen - og nu fandt jeg mig i denne utrolige storby, der emmede af gode vibes, rigeligt af muligheder og masser af inspiration. Stemningen blev også præget af den brogede befolkning - folk fra hele verden strømmede til Berlin for at udfolde deres startup-ideer.

Grundlaget for mit eget projekt var derfor lagt, men nu kom udfordringen. Hvor skulle man starte? Hvem skulle man tage fat i? Hvor kunne man sidde? Hvad havde andre iværksættere oplevet i netop denne by?

Med alle disse spørgsmål udsprang ideen til Startup Guide Berlin, der udkom i august 2014.

Guiden til iværksætteren..

For med alle, der kom til byen for at startet deres eget startup, projekt eller hvad det nu var, kunne jeg umuligt være den eneste med disse udfordringer. Derfor valgte jeg at begynde på projektet -  at skabe en lokal guidebog til alle iværksættere - lokale eller tilflyttere, eller blot folk med interesse for dette miljø.

Vi interviewede over 50 mennesker med fokus på deres personlige historier og erfaringer, og for at undersøge lige præcis de spørgsmål alle står med i begyndelsesfasen af ens startup.

Denne process resulterede i Startup Guide Berlin, der giver dig råd, nyttige redskaber, case-studies, tips og et frisk perspektiv på hvordan man starter lige præcis i Berlin. På samme måde som andre guidebøger, du har med på rejsen fortæller om hvor du kan finde de skjulte steder, de interessante events, oplevelser du ikke må misse og introducere dig til ting du måske ikke havde forventet, peger Startup Guide dig i retningen af disse ukendte områder inden for startup-verdenen.

Målet har været at skabe en tilgængelig, transparent og jordnær guide, der ruster læseren i startup miljøet med et overblik af det lokale økosystem; stederne, menneskene, terminologien, samt bidrage med de personlige historier, der både rummer op- og nedture, og som giver et ærligt indblik i de udfordringer, der gør sig gældende i den pågældende by.

Næste stop - Danmark

Efter Startup Guide Berlin var udkommet var det tid til at flytte tilbage til Danmark. Helt præcist Aarhus, da jeg skulle starte på Kaospilot-uddannelsen den samme sommer. Jeg havde været væk fra byen i flere år, men følte nu jeg kom hjem til en by, hvor startup-miljøet var blomstret gevaldigt i den tid jeg havde været væk. Det var derfor oplagt at fortsætte Startup Guide-projektet i Aarhus.

I gennem min uddannelse mødte jeg Thomas Horsted, der var min mentor under introforløbet. Vi erfarede hurtigt, at vi komplimenterede hinanden godt i vores arbejde og der var en god dynamik i vores samarbejde. Han blev derfor min “partner-in-crime” på Aarhus-guiden, der udkom i april 2015.

Og nu er turen så kommet til København

København har over de sidste år 5-7 år udviklet et stort og frugtbart iværksættermiljø og flere og flere store succesfulde startups er startet her i byen! Man ser helt sikkert en stigende interesse for iværksætteri, som de seneste år også er blevet sat mere og mere på dagsordenen, derfor er der ikke et bedre tidspunkt at lave en guide som lige nu.

Vi er i øjeblikket i processen med at snakke og interviewe de lokale startups, eksperter, iværksættere, projektledere og kreative erhvervsfolk. Formålet med denne bog er bl.a. at fostre det nuværende økosystem og samle alle aktører og fortælle de mange gode historier! Både igennem guiden, men også med vores andet projekt Startup Safary Copenhagen, som vi har fået franchiset på at organisere her i København.

Startup Safary er et to-dages event, hvor startups, kontorfællesskaber, kreative hubs, inkubatorer, etablerede virksomheder m.fl. åbner deres døre og lader deltagerne tage på “safari” ved at tilmelde sig forskellige minievents i hele byen, hvor de kan opleve målrettede præsentationer, en workshops, rundvisninger eller blot en afslappende drinks.

Eventet løber af stablen d. 19. - 20. november under Global Entrepreneurship Week og det hele afsluttes med den store udgivelsesfest for Startup Guide Copenhagen om aftenen d. 20. november.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Gulnaz Khusainova fra EasySize vil gøre online tøjkøb lettere for alle. Mød hende i vores sidste uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Mød Rita Christina Biza, som har lagt navn og idé til loppemarkedskonceptet Rita Blå’s Lopper.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

I ugens uddrag fra Startup Guide Copenhagen kan du møde Nikolaj Køster fra Drivr.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Mød manden bag Soullands salg. Uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
IT

Mød folkene bag Be My Eyes, der forbinder blinde med frivillige, som kan "være deres øjne." Uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

IVÆKSTbloggen er i julegavehumør. Derfor får I her det første af en række uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.