Bloggen

10 gode råd: Sådan sælger du endnu flere julegaver på din netbutik

Tags: Jura, Salg

Man siger, julen varer lige til påske. Men driver du en netbutik, er det langt vigtigere at huske på, at julen for mange danskere starter allerede i oktober, og at en stor del af de mere end 50 milliarder kroner, danskerne hvert år bruger på nettet, bliver brugt fra oktober til december. Derfor er det vigtigt, at du allerede nu går i gang med at få gjort din netbutik klar til det store juleryk, der venter lige om hjørnet. Her får du 10 gode råd, du kan lade dig inspirere af.

1) Forlæng fortrydelsesretten
I juletiden kan det være en rigtig god idé, som en ekstra service, at forlænge de 14 dages fortrydelsesret, kunden normalt har ved køb på nettet. e-mærkets seneste forbrugerundersøgelse, foretaget af A&B Analyse, viser nemlig, at en forlængelse af den lovpligtige fortrydelsesret er det vigtigste for danskerne, når de køber julegaver på nettet. Hos e-mærket anbefaler vi, at du giver dine kunder mulighed for at bytte julegaverne, helt frem til f.eks. 10. januar. Jo før du introducerer den udvidede fortrydelsesret, jo tidligere kan potentielle kunder komme i gang med at julehandle på din netbutik. Og husk så at fjerne den udvidede fortrydelsesret igen, når julen er slut.

2) Gør det nemt at bytte
For at gøre det lettere for gavemodtageren at bytte eller reklamere, er det en god idé at vedlægge en returlabel. Faktisk mener flere end 60 % af danskerne, at en vedlagt returlabel er en af de tre vigtigste faktorer, når de handler julegaver på nettet. Det er også en god idé at vedlægge oplysninger om produktets navn og ordrenummer, købsdato, seneste frist for bytning samt jeres kontaktoplysninger.

3) Tilbyd levering direkte til modtageren
Vil du gerne hjælpe dine kunder med at få fragtet gaverne fra den ene ende af landet til den anden, bør du overveje at tilbyde levering til en anden adresse end betalingsadressen. Det er en super service, som vil kunne få potentielle kunder til at vælge din netbutik frem for konkurrentens. Om det skal være en valgmulighed i forbindelse med betalingen, noget kunden kan skrive i kommentarfeltet eller en helt tredje løsning, er naturligvis helt op til dig.

4) Tilbyd levering til udlandet
Mange danskere holder jul i udlandet, så er det ikke allerede en mulighed, bør du måske overveje at levere uden for landets grænser i juleperioden. Mest oplagt er de skandinaviske lande og Tyskland, men det kunne for så vidt være et hvilket som helst land. Det eneste du skal huske på i den forbindelse er, at der kan være ekstra store omkostninger forbundet med dette ved reklamationer og fortrydelse, da fragtomkostningerne naturligvis bliver noget højere.

5) Husk gaveindpakning
Mange fysiske butikker pakker julegaverne pænt ind med fine bånd. Det er en service, mange forbrugere sætter stor pris på, når julestressen sætter ind, eller hvis gaven skal sendes direkte til modtageren. Mange netbutikker gør det uden beregning, men ønsker du at tage noget for det, skal du huske at informere kunderne om det. Det kunne f.eks. være et tilvalg, der hvor man vælger betalingskort, leveringsmetode og lignende.

6) Gør tydeligt opmærksom på sidste dato for bestilling
Tjek altid leveringsfrister hos Post Danmark, GLS og andre distributører. Ifølge e-mærkets undersøgelse er tydelig information om hvornår det er sidste chance for julegaveindkøb blandt de vigtigste faktorer for mere end 80 % af danskerne når de køber julegaver online. Det giver helt sikkert utilfredse kunder, hvis julegaven ikke når frem i tide til at blive lagt under træet juleaften. Sørg for at fortælle dine kunder, at der kun er leveringsgaranti, hvis varen er bestilt inden en bestemt dato, du har fastsat.

7) Hold godt styr på din lagerstatus
Kundernes lunte er naturligt nok en del kortere, når det gælder julehandel. Vil du styre uden om en af de hyppigste årsager til utilfredse kunder, bør du have et ekstra skarpt øje rettet mod din lagerstatus, så du ikke får solgt den sidste Lisa Marklund krimi på lageret tre gange, og ikke kan nå at skaffe de resterende hjem i tide.

8) Gør det nemt at komme i kontakt med dig
Dine kunder har travlt i julen, og en forgæves opringning kan være den afgørende forskel på, om det bliver dig eller din konkurrent, der får endnu et salg. Derfor er det vigtigt, du sætter ekstra ressourcer af til kundeservice i juletiden. Du kunne f.eks. tilbyde online chat eller udvide telefontiden med et par timer. Også mellem jul og nytår, når gavebytningen går i gang, er det vigtigt, at dine kunder let og uden besvær kan få fat på dig.

9) Brug e-mærket
Især op til jul, hvor rigtig mange handler på nettet for første eller eneste gang i løbet af året, er e-mærket et godt redskab til at lokke kunderne til. Undersøgelser viser nemlig, at e-mærket er den væsentligste faktor, når danske forbrugere handler i en netbutik, de ikke kender i forvejen.

10) Skil dig ud
Sidst men ikke mindst gælder det selvfølgelig om at skille sig ud. Alle de tiltag du sætter i værk for at få julehandlen til at glide endnu nemmere for dine kunder, bør du skilte med. Er du den eneste af dine konkurrenter, der leverer til Tyskland, pakker gaver ind eller som kan træffes 24 timer i døgnet, kan det med stor fordel synliggøres på din netbutik og i din markedsføring.

Forhåbentlig har disse råd givet dig inspiration til, hvordan du kan gøre det endnu bedre for dine kunder at handle i lige netop din netbutik. Under alle omstændigheder vil jeg ønske dig god fornøjelse og en rigtig glædelig julehandel.

Ikke to netbutikker er ens, men måske du kan lade dig inspirere af, hvordan morfars.dk gør sig klar til julehandlen. Se klippet nedenfor.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Du kan sikkert allerede mærke det på dit eget besøgstal. Juleræset er i gang, og det trækker endnu flere kunder til de danske webshops. Vil du gerne have så stor en bid af julekagen som muligt, er det nu, du skal i gang.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Webshops på tablets og mobil er ofte skåret helt ind til benet. Men hvor meget må man egentlig fjerne, før man kommer på kant med loven?

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Vil du i 1 år og 14 dage være tvunget til at betale det fulde beløb tilbage på en returneret vare? Og vil du fjerne muligheden for at fratrække en eventuel værdiforringelse fra de udtrådte løbesko, kunden har sendt retur? Nej vel? Læs, hvordan du undgår det.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Jurasprog kan til tider blive så kringlet og nærmest uforståeligt, at det giver enhver ikke-jurist grå hår. Derfor har jeg oversat juraens oldgræsk til forståeligt dansk.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Undgå Facebooks spamfælder ved at kende vores gode råd

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

”Fri ombytning”– hvad indebærer det? I dette indlæg har jeg gjort det let for dig at finde rundt i nogle af de udtryk, der oftest bruges i forbindelse med julehandlen på nettet.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Forhandler du produkter, der henvender sig til børn og unge, er der tre punkter, du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med din markedsføring.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

I dag træder nye retningslinjer for betaling på nettet i kraft. Jeg har gjort det nemt for dig at finde ud af, om de nye retningslinjer vedrører dig og din netbutik. 

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

I den nye forbrugeraftalelov er der en række ændringer i forbindelse med kundens ret til at fortryde et køb, som er væsentlige for dig, der driver netbutik. Ifølge den nye lov må forbrugeren nemlig returnere brugte varer. Bliv klogere på, hvordan du håndterer sådanne varer i dette indlæg.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Når den nye forbrugeraftalelov træder i kraft d. 13. juni ændres kravene til, hvilke informationer du som netbutikejer har pligt til at oplyse kunden om forud for købet. Læs med her og find ud af, hvordan du undgår, at kunden pludselig har 12 måneders fortrydelsesret.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Den 13. juni træder en ny forbrugeraftalelov i kraft. Med den nye lov kommer en række væsentlige ændringer, som det bliver afgørende for dig med netbutik at kende. Læs med og find bl.a. ud af, hvordan den nye lov gavner dig som erhvervsdrivende.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Driver du en netbutik og markedsfører du dig gennem f.eks. nyhedsbreve, kan det godt betale sig at kende spamreglerne. Faktisk har du nok ikke råd til at lade være.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura, Salg

Som bekendt er den bedste (og værste) reklame den, der går fra mund til mund. Driver du en netbutik, er det derfor altafgørende, hvordan du håndterer potentielle konflikter med dine kunder.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Forretningsvilkår, aftalevilkår og handelsbetingelser, ja kært barn har mange navne, og når indholdet skal tilpasses, er mulighederne endnu flere. Udover at du som netbutik skal have dem, er her en række ting, du bør vide.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
Jura

Spørgsmålet er ikke altid så ligetil at besvare. Det afhænger nemlig i høj grad af, hvordan man ser på det, og faktisk kan det ende med at blive forskellen på succes og fiasko.

Camilla Engel Post

Chefjurist hos e-mærket

Tags:
IT, Salg

Nem og gratis adgang til millioner af kunder og frit slag for diverse kreative markedsføringstiltag. Ja, det lyder godt, ikke? Men der også her regler for, hvordan man markedsfører sig i overensstemmelse med såvel dansk lovgivning som Facebooks egne regler. Læs med her.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.