Bloggen

Telemarketing: Find de rigtige emner

Tags: Salg

Når du som iværksætter har taget skridtet og startet din egen virksomhed, er det som regel gjort med forventningen om at ens produkt eller ydelse har en berettigelse på markedet. Desværre oplever mange iværksættere, at de kommer i tvivl om deres koncepts berettigelse, hvis de kaster sig ud i at ringe til nogle virksomheder, der ikke har brug for ydelsen eller produktet. Derfor er det altafgørende, at man gør sig nogle grundige overvejelser omkring hvem, der har behov for ens ydelser. Jo mere du segmenterer, desto større er chancen for at ramme nogen med et behov for det du kan tilbyde.

Vi vil her give nogle ideer til hvor og hvordan man kan segmentere.


Markedsdatavirksomheder

Når man har defineret sin målgruppe eller målgrupper er der forskellige muligheder for at segmentere potentielle kundeemner. Den optimale, men også dyreste løsning, er at engagere en professionel leverandør af virksomhedsdata. De er vant til at segmentere efter en masse forskellige kriterier og har også en idé om, hvordan du når bedst ud til din målgruppe. Samtidig kan du være rimelig sikker på, at kontaktdata er opdateret og i mange tilfælde kan de angive en specifik kontaktperson ud fra titel.


Offentligt tilgængelige databaser

Et billigere alternativ kan være at bruge gængse søgedatabaser såsom De Gule Sider eller Krak. Her er der mulighed for at søge på forskellige branchegrupper, samt geografi. Ved manuelt kopieringsarbejde, kan kontaktdata hurtigt overføres til et CRM system eller en excelliste. Her kan du dog ikke segmentere på f.eks. størrelse og økonomi og data kan være forældet.


Brancheorganisationer

Nogle brancheorganisationer har lister med deres medlemmer på deres hjemmeside. Hvis du f.eks. har en ydelse der henvender sig til jern- og metalindustrien, kan du på metal-supply.dk hente en liste over virksomheder, der er del af deres netværk. FDIH er foreningen af virksomheder med online handel osv. Der er flere organisationer end man skulle tro!


Messer

Hvis du kender til en messe, der er for virksomheder indenfor din målgruppe, er listerne over de deltagende ofte tilgængelige på deres hjemmeside. Selvom både brancheorganisationer og messer pinpointer relevante virksomheder, er det altid en god idé at lave lidt research, før du ringer, da der kan være konkurrenter, lukkede virksomheder eller andre irrelevante emner i blandt.


Lav ringelister efter budskab

Når du planlægger udringningen, er det en god ide at tage højde for om budskabet er det samme overfor forskellige virksomhedstyper. Der kan med fordel oprettes flere lister opdelt i forhold til det budskab der skal sælges over telefonen, således der opnås et bedre flow i udringningen. I den sammenhæng er det også vigtigt at man ikke ”løber tør” for emner efter kort tids udringning. Hvis man ringer på en liste med kun f.eks. 30 virksomhedsemner, når man hurtigt igennem 1. opkaldsforsøg og det er ikke hensigtsmæssigt at ringe til samme virksomhed 3-4 gang om dagen. Det giver et dårligt flow.

 

Held og lykke med udringningen. 

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Benjamin Lipschitz

Marketingkoordinator og Telekonsulent

Tags:
Salg

En forhåbentlig dejlig sommerferie er lige på trapperne. Og tænk at kunne slappe af med den viden at kalenderen er fyldt op med spændende møder, når du kommer tilbage!

Benjamin Lipschitz

Marketingkoordinator og Telekonsulent

Tags:
Salg

B2B telemarketing har udviklet sig uendeligt meget de seneste år. Denne blog handler om udviklingen de kommende år, hvor jeg bl.a. kommer med et kvalificeret bud på, hvordan telemarketing kommer til at udvikle sig fremover.

Benjamin Lipschitz

Marketingkoordinator og Telekonsulent

Tags:
Salg

Virksomheder kæmper om at rangere højest på søgemaskinerne, få følgere på Linkedin, Facebook og Twitter, annoncere med nyhedsbreve, bannere og AdWords etc. Disse kanaler kan bruges til at målrette dine telefonopkald, hvis du arbejder med opsøgende salg.

Benjamin Lipschitz

Marketingkoordinator og Telekonsulent

Tags:
Salg

Du har typisk ikke mere end 20-30 sekunder til at skabe interesse indenfor telemarketing. Derfor er nøglen at finde et knivskarpt budskab, der gør at modtageren får lyst til at mødes med dig. Her får du nogle tips til hvordan du kan arbejde med dit budskab.

Benjamin Lipschitz

Marketingkoordinator og Telekonsulent

Tags:
Salg

Når du ringer 100 % kold kanvas, vil du tit opleve mange forskellige scenarier, når du kommer igennem til en virksomheds reception. I denne blog vil jeg give dig nogle gode råd til, hvordan du øger muligheden for at komme igennem til den rette kontaktperson.

Benjamin Lipschitz

Marketingkoordinator og Telekonsulent

Tags:
Salg

De to vigtigste ingredienser når man arbejder med opsøgende salg er vedholdenhed og tålmodighed.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.